BeSafe 24/7
Het gezicht achter BeSafe by Rondhuis

Mijn naam is Arjan Rondhuis en ik ben eigenaar van BeSafe by Rondhuis, dat sinds september 2022 bestaat. Ik ben getrouwd en samen met mijn vrouw hebben we 1 zoon. Vanaf 2006 ben ik werkzaam geweest als rijksgediplomeerd brandweerman in de stad Groningen. Na 17 jaar als hoofd brandwacht met alle specialismes die daarmee gemoeid gaan, ben ik per 1 januari 2023 gestopt zodat ik mij kan gaan focussen op mijn eigen bedrijf. Wel ben ik nog  brandweervrijwilliger bij brandweerkorps Pekela. 

Achtergrond
Mijn baan als brandweerman heeft mij veel gebracht, leuke en minder leuke dingen/situaties, maar het is ondanks dat heel dankbaar werk. Zorgen voor mens en dier, het voorkomen en bestrijden van brand en het verlenen van hulp bij ongevallen is het mooiste vak dat er bestaat. Ondanks dat, werd het voor mij tijd om een nieuw pad te bewandelen en is BeSafe by Rondhuis ontstaan. 

Het ontstaan van BeSafe by Rondhuis
BeSafe by Rondhuis is begonnen met enkele  brandwacht klussen. Al gauw zag ik potentie in mijn bedrijf en kwamen er concrete plannen. Deze plannen werden het richten op lesgeven. Ik dacht, hoe mooi zou het kunnen zijn als ik mijn brede kennis en ervaringen kan delen en overbrengen op mensen. Zodoende is in januari 2023 mijn dienstverlening uitgebreid naar 
BHV-cursus, reanimatiecursus en advies brandveiligheid. Sinds april 2023 ben ik instructeur BLS/AED en PBLS vanuit de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR).


Missie en Visie
BeSafe by Rondhuis staat bekend om; een professional met veel kennis en ervaring, verhoogt veiligheid en vermindert risico's en voldoet aan wet- en regelgeving. De missie van BeSafe by Rondhuis is mensen in te laten zien hoe belangrijk het is om goed en veilig op te kunnen treden bij noodgevallen, denk hierbij aan; beginnende branden, ontruimen, verlenen van eerste hulp en het adequaat omgaan met verschillende noodsituaties. Door goed inzicht en optreden van de BHV-organisatie kunnen vaak branden voorkomen/beperkt blijven. Onze visie is daarbij dat geven van de BHV-cursus op eigen terrein/(werk)locatie met een praktijkgerichte aanpak hierbij helpt om goed te kunnen handelen in dergelijke (nood)situaties. Daarnaast bieden we een jaarlijkse BHV-oefening op eigen terrein/(werk)locatie aan om zo bekwaam te blijven. Na het goed volbrengen van de professionele cursus ontvangen alle deelnemers een BHV-pas. 

Wat betreft reanimatie is het onze missie om mensen vaardig en bekwaam te laten worden/zijn en de cursist zich aanmeldt bij HartslagNu. Hierdoor wordt het dekkingsplan van een gemeente vergroot en hebben burgers een vergrote kans om gereanimeerd te worden. Immers telt elke minuut! Onze visie is het verzorgen dn toegankelijk maken van professionele cursussen en herhalingslessen voor zowel particuliere deelnemers als deelnemers van eventuele organisaties, bedrijven, scholen en verenigingen. BeSafe by Rondhuis leidt deelnemers op tot vaardige cosy certificaathouders namens de NRR.

Ervaringen
Als instructeur word ik gezien als een prettig persoon die op een andere manier les geeft dan dat mensen gewend zijn. Door mijn 17 jaar ervaring bij de brandweer heb ik veel praktijkvoorbeelden die ik kan overbrengen en mee kan geven in mijn lessen. De praktijk is daarom voor mij ook belangrijker dan de theorie. Vanuit een praktijkgerichte aanpak opleiden is gebleken dat mensen, wat ze horen en leren ook beter onthouden en uitoefenen.

Mascotte
BeSafe by Rondhuis wil vertrouwen uitstralen en herkenning creëren met daarnaast een visuele identiteit horende bij het bedrijf. Daarom is in juni 2023 onze Rode Panda mascotte genaamd Ronnie ontworpen en ontwikkeld. We hopen hiermee naast volwassenen ook kinderen te bereiken. Bewustwording van brandveiligheid en het kunnen reanimeren kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Ze zeggen niet voor niets 'jong geleerd is oud gedaan'.   

Hey, mijn naam is Ronnie!


  Wij staan graag voor u klaar!

 BeSafe 24/7